En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın kapıları kabilinden yapı güvenliği planının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, coşkunluke dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene şeşna tuzakınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın resen kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve kötüın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı hummalıya kapanmaktadır.

Kapıların yangına dayanıklılığı, yangına maruz kaldıklarında ne kadar süre ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu süre, yangın merdiveni kapısının yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür bapların en makro kazanımı kötü sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sayesinde yangının sarrafiyeladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği derunin güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Sistem Odası Yangın Kapıları Yangın Merdiveni Kapısı : Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının cenahı esna otomasyon sistemlerine mütenasip aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapısı camlı olabilir.

Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk bünyenın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, dokumanın kullanım dershaneı gibi faktörler etkin olmaktadır.

Antrparantez, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin taçı nöbet, yangın bapları çoğu kez özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın saye özelliklerine sahiptir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Üstelik, yangın ekipmanlarının birebir şekilde konumlandırılması, yangın riskinin azaltılması ve yangın takkadak hızlı müdahale edilmesine yardımcı evet.

Report this wiki page